Опубліковано

"Укрпошта" не має наміру підвищувати тарифи і припиняти відправлення міжнародних відправлень

Теги:
укрпошта
міжнародні відправлення
Фото:
https://www.slovoidilo.ua

Національний поштовий оператор "Укрпошта" не планує підвищувати тарифи на доставку міжнародних відправлень.

"Укрпошта", розуміючи свою важливу роль у забезпеченні експорту для малого і середнього бізнесу, особистих потреб громадян, прийняла рішення не припиняти відправлення з України, а також не змінювати тарифи, незважаючи на зростаючі витрати", - написав генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці в Facebook в неділю.

За словами гендиректора "Укрпошти", витрати на транспортування пошти у країну призначення зросли в 2-3 рази, проте "Укрпошта" прийняла рішення не вводити додаткові надбавки за доставку, а також не скасовувати дію програми лояльності для експортерів.

"Всі знижки будуть збережені. Ці десятки мільйонів гривень - це наш внесок у підтримку малого і середнього бізнесу, робота якого залежить від стабільної доставки "Укрпошти", - заявив він.

За словами Смілянського, сьогодні поштові вантажі йдуть з 1-3 перевантаженнями в транзитних хабах, а терміни транзиту між митницями України і країн призначення можуть становити від двох днів до двох, а іноді і до чотирьох тижнів .

Компанія також розмістила на своєму сайті офіційний лист для допомоги бізнесу в поясненні клієнтам проблем з термінами доставки.

З 13 березня по 1 квітня "Укрпошта" відправила майже 200 тис. реєстрованих відправлень, при цьому термін з моменту здавання відправлення в одному з 11 тис. відділень поштового компанії до проходження митниці в країні призначення для 52% відправлень складає до двох тижнів.

"Ми не знаємо, скільки триватимуть заборона на регулярні перевезення та карантинні заходи, проте бачимо, що в квітні робота вантажних авіаліній вирівнюється і терміни доставки будуть скорочуватися", - наголосив Смілянський.

За його словами, в умовах повного закриття пасажирського авіасполучення в Україні "Укрпошта" планує ввести інші шляхи доставки: вантажні рейси, Turkish Airlines 4-5 разів на тиждень, транзит з "Елерон" і AirBaltic для відправлень в Європу і США. Також регулярно відправляються наземні маршрути в Молдову, Румунію, Польщу, Латвію, Естонію, Словаччину, Чехію та інші географічно близькі країни.

"Сьогодні на території України майже немає залишків не відправленої пошти. Завдяки рішенню від Пошти Нідерландів і авіакомпанії KLM ми налагодили повідомлення з ключовими країнами Латинської Америки, Африки та Океанії. Проблемними залишаються напрямку Австралії і маленьких острівних держав", - зазначив Смілянський.