Опубліковано

Попит на м'ясо в ЄС впав до мінімуму за 7 років

Теги:
м'ясна продукція
Фото:
unn.com.ua

Країни Євросоюзу через пандемію коронавіруса і блокування економік зіткнулися з рекордним профіцитом м'яса. Як повідомляє агентство Bloomberg, попит на м'ясо в Європі впав до семирічного рівня.

Уточнюється, що попит на свинину знизився на 0,6% – до рівня 2013 року, а споживання курятини та яловичини впало до найнижчого показника за останні кілька років. У зв'язку з цим європейські виробники змушені знижувати ціни на свою продукцію. Так, вартість свинини, яка раніше підкріплювалася китайським попитом, у Франції та Німеччині знизилась до річного мінімуму.

За даними Французької федерації м'ясних делікатесів FICT, прибуток її членів у середньому скоротився на 30% з початку пандемії. Також страждає від падіння попиту Німеччина. Згідно з інформацією Мінсільгоспу США, близько 63% жителів Німеччини має намір скоротити споживання м'яса і м'ясних виробів.

Схожа ситуація спостерігається і у Великобританії. Наприклад, Шотландська асоціація оптових торговців м'ясом повідомила про падіння продажів м'яса з початку поточного року на 10% порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Глава найбільшого європейського виробника м'яса Danish Crown Group Джайс Валер, коментуючи ситуацію, зазначив, що компанія все ще змушена продавати більше в роздріб, однак це не компенсує загальні втрати в секторі громадського харчування.