Україна нарощує виробництво рибної продукції
- Фото:
- moyezdorovya.com.ua
В Україні зафіксовано зростання виробництва рибної продукції.
Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства з посиланням на дані Держстату.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося за такими товарними позиціями:
- філе рибне в'ялене, солоне або в розсолі (крім копченого) — 754 т (+44,4%);
- риба солона (крім оселедців) — 816 т (+19,8%);
- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе, крім риб'ячих голів, хвостів і черевець) — 240,3 т (+19,6%);
- продукти готові і консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв з риби) — 1,3 тис. т (+11,5%);
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв з риби) — понад 1 тис. т (+11,2%);
- риба сушена і в'ялена — 1,62 тис. т (+8,7%);
- риба в'ялена, сушена, солона або несолона; риба солона, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб'ячих голів, хвостів і черевець) — 3,9 тис. т (+6,1%);
- продукти готові і консерви з сардин, сардинели, кільки і шпрот, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв з риби) — 5,7 тис. т (+2,7%).