Опубліковано

KFC збирається виробляти курятину на 3D-біопринтері

Теги:
м'ясна продукція
курятина
Фото:
Дело

Мережа фастфуду KFC планує включити в своє меню курятину, вироблену за допомогою 3D-біопринтинга.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Така курятина не буде вегетаріанською, ні абсолютно синтетичною — в її виробництві будуть використовуватися курячі клітини. Вже восени будуть виготовлені перші нагетси. За смаком і зовнішнім виглядом вони будуть максимально схожими на справжні, з фірмовою паніровкою і приправами. Але коли їх почнуть подавати клієнтам — поки що невідомо. У компанії сподіваються, що їжа з 3D-біопринтера стане популярною.

В KFC стверджують, що лабораторні нагетси, що є частиною їх концепції ресторану майбутнього", в порівнянні з традиційним виробництвом м’яса на фермі дозволяють скоротити споживання енергії більш ніж наполовину, викиди парникових газів — в 25 разів, а використання землі — в 100 разів. У компанії відзначили, що таке виробництво також більш етичне по відношенню до птахів, але при цьому підкреслили, що і на фермах, які постачають мережі курятину, до птахів відносяться максимально дбайливо.