Опубліковано

СтудіоПак — алюмінієва упаковка для харчових продуктів №1

Теги:
упаковка
Фото:
All Retail

Кожен з нас вибирає той чи інший продукт в магазині або кулінарії і навіть не замислюється, у що він упакований.

Нас цікавить сам продукт, який знаходиться всередині обгортки або упаковки, нас не цікавить, у що він обгорнутий. Наприклад, найбільш буденна ситуація нашого життя виглядає так: ми беремо продукт з полиці (прочитавши на упаковці назву улюбленого бренду), кидаємо в кошик, а вдома одним рухом руки зриваємо упаковку і не замислюючись викидаємо її — тому що в руці залишилася мета всіх наших прагнень.

Ця маленька історія починає наш огляд, присвячений найбезпечнішій упаковці для харчових продуктів і показує ставлення людей до харчової упаковки, а точніше відсутність будь-якого відношення і знання про упаковку. Давайте сьогодні спробуємо розвіяти деякі міфи щодо харчової упаковки і «проллємо світло» там, де мова йде про безпеку їжі, здоров’я людини і чистоту навколишнього середовища. Ці три тези безпосередньо стосуються сьогоднішньої індустрії харчової упаковки, тому що саме вони виявилися під ударом.

Чи існує безпечна харчова упаковка?

Наша відповідь — так! Ми її знайшли. Ви не повірите, але це виявилося так просто і в якійсь мірі банально, бо називається ця упаковка алюмінієві контейнери. Як виявилося, в Україні всього один виробник такого роду харчової упаковки — знаходиться він в Києві (а виробничі потужності в Київській області) і називається "Група компаній СтудіоПак".

Не так давно в програмі «Ревізор. Карантин» ведуча Юлія Панкова з подивом для себе і багатьох телеглядачів завдяки приладу люменометр дізналася, що упаковка з харчової алюмінієвої фольги абсолютно стерильна. Уявіть наскільки це актуальна інформація під час епідемії! Ми всі давно звикли до алюмінієвої фольги і не замислюючись використовуємо її в повсякденному житті, інша справа контейнери з алюмінієвої фольги — це щось нове. Для нас, але не для західного обивателя, в повсякденному житті якого такий тип харчової упаковки давно став буденністю, вони не замислюючись використовують її всюди, в тому числі в кулінаріях в ТРЦ. Контейнер з харчової алюмінієвої фольги — продукт з доданою вартістю виготовляється з харчової фольги. Стінки контейнера товщі ніж середня товщина харчової фольги що дозволяє йому відмінно тримати форму і не ламатися.

Виходячи з характеристик фольги можна сказати що це найбезпечніша на сьогодні харчова упаковка. Цілий ряд характеристик ми перераховувати не будемо згадаємо тільки про деякі, наприклад, чи замислювалися ви що:

Харчова алюмінієва фольга — це непроникний бар’єр для світла, газу і води, що не дивно тому що це метал, він забезпечує надійне збереження аромату, смаку і зовнішнього вигляду, запакованого в нього продукту.

Харчова алюмінієва фольга ніяк не взаємодіє з упакованим в неї продуктом. Останнім часом в суспільстві точаться суперечки про те, що ті чи інші види упаковки взаємодіють з їжею якщо вона гаряча, так ось фольга цього не робить.

Харчова алюмінієва фольга — стерильний матеріал. Фольгу не так просто зробити, тому що це метал, а для переплавки і відкатки металу потрібні серйозні температури, завдяки яким, фольга виходить на всі сто стерильною.

Харчова алюмінієва фольга повністю підлягає вторинній переробці, цього не можна сказати про багатокомпонентні харчові упаковки. Мало того, що фольга повністю підлягає переробці так її ще й переробляти можна необмежену кількість разів, звідси випливає те що алюміній жодним чином не може забруднювати навколишнє середовище, а навіть якщо він туди і потрапляє, то будучи природним елементом ніяк не нашкодить земній екосистемі.

Багатофункціональність харчових алюмінієвих контейнерів СтудіоПак

Як ми спочатку згадували, коли звичайний покупець використовує ту чи іншу харчову упаковку він навіть не замислюється про саму упаковку, просто викидає її, і це дійсно так якщо говорити про більшість видів харчової упаковки. Винятком є лише форми з харчової алюмінієвої фольги від компанії СтудіоПак, вони багатофункціональні. Якщо вони стоять на полиці магазину в комплекті, то це не означає, що вони створені виключно для запікання в духовій шафі, або якщо в них віддають їжу на винос в кулінарії, то це не значить що з них можна тільки їсти.

Для чого можна використовувати алюмінієві контейнери?

Для приготування. Наприклад, в духовій шафі, або на відкритому повітрі на вугіллі. Крім того, до цього пункту можна віднести і розігрів страви, адже в контейнері з алюмінієвої фольги можна розігрівати їжу в мікрохвильових печах.

Для зберігання. Унікальність харчових контейнерів з алюмінію полягає в тому, що крім харчових продуктів, які можна зберігати в: холодильнику, морозильній камері, коморі, в них можна зберігати і не харчові продукти що знімає з творчого підходу будь-які обмеження.

Для транспортування. Основна перевага алюмінієвих контейнерів в цьому випадку — теплостійкість. Це означає, що сама форма буде зберігати їжу теплою протягом більш тривалого часу ніж будь-яка інша упаковка.

Для сервіровки. Чи стикалися Ви, наприклад, на пікніку зі складністю красиво накрити на стіл? З алюмінієвими контейнерами це не проблема. Завдяки різноманітності форм ними можна сервірувати стіл на природі, вдома, в готелі, навіть в кафе або ресторані якщо склалися певні обставини.

Для зручності. Зручність використання одноразових контейнерів з харчової алюмінієвої фольги полягає в тому, що після вживання самого блюда контейнер не потребує догляду. Його не потрібно мити, витрачаючи на це воду і миючі засоби, не кажучи про час, мало того контейнер на 99% складається з алюмінію і підлягає повній вторинній переробці що робить нашу планету чистіше економлячи при цьому ресурси.