Опубліковано

На Херсонщині відкрився міні-завод з виробництва кавунового меду

Теги:
виробництво продуктів
Фото:
naberejna.com.ua

Біля міста Гола Пристань на Херсонщині відкрився перший в Україні міні-завод з виробництва кавунового меду.

«Створив його разом із сином-фермером Олександр Долинко. Для цього взяв пільговий кредит під 5% річних за обласною програмою розвитку харчової та переробної галузі на 97 тисяч гривень. Ще й своїх заощаджень у 150 тисяч гривень додав», — йдеться в повідомленні.

 Підприємець планує виготовити майже тонну бекмесу. І впевнений, що з його збутом проблем не буде. Адже чи не кожен, хто приїжджає на екохутори у таврійському степу, бажає прихопити з собою баночку запашного кавунового меду. «Ведуться перемовини із серйознішим замовником — одна з київських фірм планує купувати та реалізувати через свою мережу в столиці не менше центнера бекмесу. Питання тільки в сертифікації цього продукту», — розповідає Долинко.

Зазначається, що для виготовлення бекмесу на тонну продукту піде близько 25 тонн кавунів. Та головне, що вони згодяться будь-які: і деформовані, і занадто маленькі, які зазвичай залишають на баштані перегнивати після збирання кондиційної ягоди. Тож для фермерів це можливість перетворити відходи на якісний товар, що дасть додатковий прибуток.