ФАО розробляє нову стратегію безпеки продуктів
- Фото:
- fbc.net.ua
Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) повинна розробити нову стратегію безпеки харчових продуктів до 2022 року.
Комітет із сільського господарства (COAG), погодився підтримати ФАО в розробці нової стратегії, пише food safety news.
COAG визнав зв'язок між безпекою харчових продуктів і продовольчою безпекою. Він закликав ФАО включити підхід, який допомагає країнам у впровадженні існуючих інструментів для зміцнення національних систем контролю харчових продуктів.
Експерти також визнали, що жодна група не може вирішити всі проблеми безпеки харчових продуктів, і порадили ФАО та Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) використовувати партнерські відносини для створення багатосекторальних і міждисциплінарних рішень.
В обґрунтуванні стратегії було відзначено, що зміни в продовольчих системах вимагають переосмислення місця безпеки харчових продуктів в сталому розвитку.
На думку ФАО, глобалізація, нові оцифровані канали розподілу, електронна торгівля і неформальні ринки можуть негативно вплинути на безпечність харчових продуктів, якщо ними не управляти. Роль соціальних мереж також слід розглядати як частину стратегії.