Частка агропродукції в промисловому виробництві Тернопільської області — 33%
- Фото:
- agropolit.com
Близько 250 підприємств харчової промисловості Тернопільської області за рік реалізують продукції на понад 5,5 млрд грн, а це 33% від загального обсягу промислової продукції.
Про це AgroPortal.ua повідомили в департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА.
Найбільша частина реалізованої продукції — це мʼясні та молочні продукти, цукор, хліб і хлібобулочні вироби, жири, напої.
«За останній рік в області була проведена комплексна модернізація потужностей Тернопільського мʼясокомбінату, Тернопільського і Теребовлянського молокозаводів, ТДВ «Шустов спирт» Підволочиського району (горілчане виробництво). Введена в дію нова автоматизована лінія розливу пива в новітні види тари на ТОВ «Микулинецький Бровар». Побудований завод з переробки сої потужністю 35 тис. т в рік і завершується будівництво комбікормового комплексу з елеватором на 20 тис. т корпорацією «Агропродсервіс» Тернопільського району ", — йдеться в повідомленні.