Опубліковано

Wog запустив переробку кавової гущі

Теги:
WOG

АЗК Wog спільно з українською еко-компанією Blue Ocean Solutions (BOS) в рамках ЕКО-платформи «До природи з добром» запустили проект з переробки кавової гущі.

Тепер кавова гуща, що залишається після приготування кави з кавомашинах мережі, буде збиратися для подальшої переробки в зручні екологічні підстаканники. Крім цього, мережа відмовилася від використання пластикових соломинок для напоїв — компанія пропонує їх екологічний аналог.

На першому етапі підстаканники з кавової гущі та еко-трубочки доступні на АЗК Wog у Києві та області. Надалі проект буде реалізований на всіх об’єктах мережі.

«Wog піклується про навколишнє середовище і прагне скоротити забруднення нашої планети. А тому проект з переробки кавової гущі для компанії — не тільки сучасне екологічне рішення з утилізації кавових відходів, а й можливість у майбутньому істотно скоротити використання пластику», — заявила куратор ЕКО-платформи і директор з комунікацій Wog Олена Осипчук.

Крім кавової гущі у виробництві еко-підстаканників також використовується макулатура у співвідношенні 3 до 7. На всіх етапах виробництва від створення однорідної маси до формування, сушки і упаковки продукція BOS проходить жорсткий контроль для забезпечення найвищої якості.

Крім цього, компанія замінила пластикові соломинки для напоїв в мережі АЗК і Wog CAFE на їх екологічний міцний аналог від BOS, для виробництва якого використовується спеціально створений папір і харчовий клей. Уся сировина, що використовується при виготовленні соломинок, має європейські сертифікати якості і безпеки. Така соломинка здатна перебувати в окропі до півтори години, не втрачаючи основних властивостей.

«Нашій команді не байдуже майбутнє планети, тому ми налагодили виробництво паперових виробів масового споживання, які стали гідною заміною пластику. Почали ми з маленької соломинки, але вже працюємо над альтернативними рішеннями для інших пластикових предметів побуту. У співпраці з компанією Wog ми перетворили кавову гущу на зручні підстаканники, які будуть використовуватися для транспортування кави», — заявила директор компанії BOS Анна Тарасова.

Кавова гуща — це новий вид чистої та безпечної сировини для виготовлення великої кількості еко-виробів. На жаль, цей матеріал все ще суттєво недооцінений в Україні. «Wog спільно з компанією BOS не має наміру зупинятися на досягнутому — в наших планах також запустити виробництво екологічної альтернативи пластикової кришки для стаканчиків з паперового волокна і кавової гущі», — зазначила Олена Осипчук.

Також кавову гущу, яка залишається після приготування кави у кавомашинах на п’яти АЗК міста Луцьк, Wog віддає на переробку в компанію «Пастернак», де її використовують для виготовлення органічного добрива — біогумусу.