Опубліковано

В Україні дорожчає молоко

Теги:
молочна продукція
Фото:
agroportal.ua

Закупівельні ціни на молоко за два тижні в середньому зросли на 30-40 копійок для різних категорій, що є найзначнішим стрибком в цьому році.

Про це йдеться в повідомленні "Інфагро".

«Навіть таке впевнене зростання цін не змогло «перебити» підвищення собівартості виробництва молока — внутрішні ціни зернових і олійних збільшувалися більш динамічно", — стверджують експерти.

Також наголошується, що, незважаючи на низьку рентабельність виробництва, динаміка зміни поголівʼя і продуктивності поки зберігається: кількість корів в сільгосппідприємствах на 4,3% нижче минулого року, продуктивність на 8,5% вище.

Зміна собівартості і низькі запаси кормів швидше за все призведуть до погіршення ситуації в першому півріччі 2021 року. При цьому є ймовірність, що сільгоспвиробники зможуть підтримати тваринництво за допомогою грошей, виручених від продажу продуктів рослинництва, прогнозують спеціалсти.

Середній рівень закупівельних цін молока в другій половині місяця стрімко збільшувався. За рахунок зростання верхньої межі діапазон продовжує розширюватися і тепер становить 10,50-12,00 грн/кг. Молоко господарств населення також швидко дорожчало в листопаді, товар оцінюється в середньому 7 грн/кг без ПДВ.