Опубліковано

5 страв, які готують в сотейнику

Сотейник — універсальна посуд, в якій можна приготувати найрізноманітніші страви. Якщо ви хочете купити сковорідку, яка підходить для гасіння, пасерування, приготування різних других страв, то точно не помилитеся з сотейником.

Особливості та переваги сотейника

Сотейник є сковорідку з високими бортами, товстими стінками і плоским дном. Він оснащений довгою ручкою і кришкою, підходить для використання на плиті. Посуд нагрівається рівномірно, зберігає вологу, тому страви в ньому виходять соковитими. Продукти в сотейнику гасяться, а не смажаться, в них зберігаються корисні речовини. При необхідності в такій сковорідці можна приготувати навіть перша страва.

Які страви готують в сотейнику?

У сотейнику можна приготувати будь-яку другу страву, але найбільш популярні такі рецепти:

  • соус;
  • плов;
  • рагу;
  • ікра;
  • каша.

Завдяки високим стінок і рівномірному нагріванню в сотейнику зберігається волога, тому його активно використовують для приготування соусів. Густі кремові соуси відмінно готуються в такому посуді, зберігаючи всі тонкощі смаку.

У сотейнику можна приготувати розсипчастий ароматний плов. Спеції рівномірно розподіляються по вмісту посуду, рис вбирає аромати часнику, сік тушкованого м’яса і моркви. Кращі умови для приготування плову можуть бути тільки в казані, а в домашніх умовах сотейник — оптимальний варіант для такої страви. У такому посуді виходить не менш смачна і розсипчаста гречана каша.

Будь-які овочеві рагу з м’ясом зручно готувати в сковорідці з високими стінками. Овочі пропарюють, зберігаючи свої смакові якості і корисні речовини. Інгредієнти взаємодіють між собою, тому виходить унікальна палітра смаків.

Овочеву ікру теж можна приготувати в сотейнику. Наприклад, простий рецепт ікри з кабачків і баклажанів може стати відмінною альтернативної рагу. Баклажани і кабачки ріжуть кубиками і тушкують на повільному вогні. Решта овочі натирають на терці і додають до основних інгредієнтами. Потім в сотейник додають півсклянки води і спеції.