Опубліковано

У Вінницькій області зросло виробництво молока і мʼяса

Теги:
молоко
Фото:
earth.com

За підсумками ведення галузі тваринництва області, за 10 місяців 2020 року в сільськогосподарських підприємствах збільшилася молочна продуктивність корів на 9% до минулорічного показника, отримано по 6045 кг молока на голову.

Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Вінницької ОДА.

Відзначається, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року у Вінницькій області зросло виробництво молока — на 1,7% (склало 177,4 тис. т), вирощування мʼяса — на 38,2% (496,3 тис. т), збільшилася кількість поголівʼя свиней — на 10,1 тис. голів (склало 104,7 тис. т).

"Разом з тим, по всіх категоріях господарств спостерігається зменшення показників щодо попереднього року: виробництво молока — на 5,2%, яєць — на 4,7%, чисельності поголівʼя великої рогатої худоби — на 3,3%, корів — на 4, 5%, птиці — на 2,7% ", — говориться в повідомленні.