Україна знизила за рік виробництво мʼяса, яєць і молока
- Фото:
- tv.ua
За даними Державної служби статистики, виробництво молока в Україні в 2020 році (без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя, зони проведення ООС) скоротилося на 4,2% в порівнянні з 2019 роком — до 9,26 млн т.
Відомство уточнило, що на агропідприємствах воно збільшилося на 0,8% — до 2,75 млн тонн, тоді як в господарствах населення знизилося на 6,2% — до 6,50 млн тонн, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Згідно з даними Держстату, в 2020 році вироблено 3,45 млн т мʼяса (в живій вазі), що на 1,1% менше, ніж в попередньому році. У тому числі виробництво мʼяса на агропідприємствах знизилося на 0,1% — до 2,29 млн тонн, тоді як в господарствах населення — на 3%, до 1,15 млн тонн.
Виробництво яєць за звітний період знизилося на 2,9% — до 16,19 млрд шт .: агропідприємства виробили 8,94 млрд шт (-4,5%), а господарства населення — 7,25 млрд шт (-0,9% ).
За даними Держстату, виробництво молока в Україні в 2019 році скоротилося на 3,6% в порівнянні з 2018 роком — до 9,7 млн тонн. Виробництво яєць в 2019 році зросло на 3,4% — до 16,68 млрд, мʼяса (в живій вазі) — на 5,3%, до 3,49 млн т.