Опубліковано

В Україні через карантин у минулому році закрилася чверть ресторанів — експерт

Теги:
карантин
Фото:
kievkiev.com.ua

Ресторанний бізнес в Україні втратив 25% ринку протягом минулого року в звʼязку з карантинними заходами.

Про це повідомила директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова в коментарі кореспонденту УНН.

"Сфера ресторанів втратила за минулий рік 25% ринку, ближче до 30% навіть. Це дуже багато", — зазначила Насонова, уточнивши при цьому, що, в той же час, цей показник значно менший за прогнозований раніше, оскільки багато експертів очікували падіння на рівні 50%.

При цьому вона уточнила, що ресторанні заклади в Україні виявилися "дуже живучими", і власники зуміли домовитися з орендодавцями про зниження плати, скоротити персонал і значно оптимізувати витрати. Крім того, за інформацією Насонової, багато закладів громадського харчування пропонували клієнтам доставку готових страв, самовивіз, подарунки до замовлення "з собою" і навіть таємний запуск в зал ресторану для постійних клієнтів.