Опубліковано

Економіст повідомив, за яких умов можуть почати знижуватися ціни на продукти

Теги:
ціни на продукти харчування
Фото:
agropolit.com

Ціни на зернові культури, а за ними й на м'ясо-молочну групу, почнуть знижуватись після прогнозів стосовно врожаю озимини.

Таку думку висловив виконавчий директор "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин в коментарі кореспонденту УНН.

"Оцінити зростання цін на хліб і всі похідні від зернових можна буде лише тоді, коли ми побачимо, що нас очікує після озимих. Якщо озимі будуть хороші, буде все більш-менш стабільно, то ціни на зерно підуть вниз, тому що сьогодні господарства притримують зерно в надії, що ціна на нього ще виросте, і коли будуть хороші споглядання на врожай 2021 року, то господарства почнуть викидати зерно. Тоді ціна на нього може стабілізуватись і навіть знизитись", - пояснив Пендзин.

За його словами, в міру того, як буде знижуватись ціна на зернові, буде стабілізуватись вартість і похідних - м'ясних, молочних продуктів, а також яєць, оскільки 60% їх вартості припадає на комбікорм - ті самі зернові культури.