Прогноз: Світове споживання цукру буде зростати з відступом пандемії
- Фото:
- agropolit.com
Аналітичне агентство Green Pool знизило прогноз світового профіциту цукру в 2020/21 МР.
Так, профіцит цукру в сезоні 2020/21 очікується на рівні 0,5 млн т в порівнянні з січневим прогнозом в 3,28 млн. А для сезону 2021/22 профіцит очікується в обсязі 4,08 млн т, що на 0,37 млн т менше, ніж передбачалося в кінці січня, пише Reuters.
Green Pool очікує зниження обсягів виробництва в Індії і Таїланді. А також прогнозується, що світове споживання буде зростати зі зменшенням пандемії Covid-19 і з урахуванням того, що Китай буде споживати більше цукру і менше кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози (HFCS).
«Поточний тайський урожай (20/21) виглядає гірше, ніж урожай 19/20 (що саме по собі є катастрофою). Виробництво в Індії не таке стабільне, як ми прогнозували раніше. Наша поточна оцінка становить 31,6 млн т», — йдеться в звіті Green Pool.
Крім того, аналітики очікують, що світове виробництво цукру в сезоні 2020/21 виросте на 8% до 186,72 млн тонн у порівнянні з низьким рівнем сезону 2019/20 років, коли на ринку був зафіксований дефіцит у 12,05 млн т.
Згідно з прогнозами, світове споживання цукру в сезоні 2020/21 років виросте до 185,47 млн т, що на 0,3% більше, частково через вплив COVID-19.