Опубліковано

Петрашко: Катар — перспективний ринок для української агропродукції

Теги:
експорт
Фото:
epravda.com.ua

Україна розглядає Катар як перспективний ринок для збільшення поставок сільськогосподарської продукції.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Катар в Україні Гаді Нассер Аль-Гаджрі.

"В минулому році досягнуто найвищий обсяг двосторонньої торгівлі в історії дипломатичних відносин України та Катару. Незважаючи на карантинні заходи і обмеження, Україна залишається надійним торговельним партнером. Ми розуміємо важливість забезпечення продовольчої безпеки в світі, тому зацікавлені в активізації співпраці в цьому напрямку. Зокрема, Україна докладає всіх зусиль, щоб гарантувати безперебійні поставки продовольства на зовнішні ринки ", — зазначив міністр Ігор Петрашко.

Він підкреслив, що аграрний сектор України має значний потенціал у виробництві продуктів харчування та інших продуктів, є перспективним напрямком для залучення внутрішніх і іноземних інвестицій. Розвиток інвестиційного співробітництва, яке враховувало б інтереси і вигоди обох країн, може надати додатковий поштовх для торговельно-економічного співробітництва в аграрному секторі між Україною і Катаром.

Сторони відзначили, що перспективним є розширення асортименту української продукції з урахуванням специфіки Держави Катар та дотриманням місцевих стандартів на продукцію. Зокрема, мова йде про нарощування експорту зернових культур, продукції птахівництва, масла.

Також уточнюється, що в 2020 році товарообіг між Україною та Державою Катар склав $ 139,16 млн, що на 69,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Експорт українських товарів склав $ 131,61 млн, що на 75,7% більше ніж в 2019 році.