Опубліковано

Фонд держмайна здає в оренду завод з виробництва шампанського в Одесі

Теги:
шампанське
Фото:
Дело

Фонд державного майна (ФДМ) призначив на 31 березня аукціон з оренди цілісного майнового комплексу (ЦМК) ПрАТ "Одесавинпром" (Одеса).

Як повідомляє прес-служба ФДМ, термін оренди — півроку, стартова ціна лота становить 339,55 тис. грн.

До складу ЦВК «Одесавинпром» входить 306 найменувань будівель, споруд, машин, устаткування, транспортних засобів і т.п. У 2019 року ПрАТ "Одесавинпром» випустило 666,7 тис. дал ігристих вин і 77,5 тис. дал тихих вин. Станом на кінець 2019 року на підприємстві працювало 214 чоловік.

Згідно з повідомленням, комплекс ПрАТ «Одесавинпром» входить до переліку обʼєктів малої приватизації, ФДМ вирішив здавати його в оренду на термін, достатній для підготовки до приватизації.

"Короткострокова оренда активу на шість місяців дозволить підвищити інтерес до нього з боку потенційних покупців. Зацікавлений у купівлі підприємства бізнес зможе спочатку зайти на підприємство як орендар, ближче ознайомитися з ним і прийняти для себе більш зважене рішення про оптимальну ціну покупки", — сказано в повідомленні Фонду.

ФДМ відзначає, що договір оренди з чинним орендарем був укладений в 1992 році, після цього неодноразово продовжувався. Згідно з даними госрестра, ПрАТ «Одесавинпром» належить родині Гулієвих.