Опубліковано

Продажі смартфонів у світі зростуть на 5,5% в 2021 р

Глобальні поставки смартфонів збільшаться в першому кварталі 2021 року на 13,9% щодо того ж періоду минулого року, а в цілому за поточний рік виростуть на 5,5%, прогнозує дослідницька компанія International Data Corporation (IDC).

В основному це буде обумовлено підвищенням попиту на моделі з підтримкою мережі мобільного звʼязку нового покоління 5G, а також загальним відновленням попиту на телефони.

За оцінками аналітиків, сукупні середньорічні темпи зростання (CAGR) продажів смартфонів в період 2020-2025 рр. становитимуть 3,6%.

"Не дивлячись на триваючі локдауни і економічні проблеми, IDC продовжує бачити високий попит на смартфони, — наголошується в повідомленні. — Збільшення виробництва і поліпшене планування каналів збуту разом з високим відкладеним попитом — все це вказує на хороший підйом ринку в найближчі місяці".

Також експерти компанії говорять про прискорене зростання продажів по онлайн-каналах, частка яких досягла 27% в минулому році в порівнянні з 20% в 2019 році на тлі адаптації до життя в період пандемії COVID-19.

Поставки смартфонів у Китаї та США, найбільших ринках світу, збільшаться в 2021 році відповідно на 5% і 3,5% після падіння на 10-11% за підсумками минулого року, говориться в звіті.

IDC прогнозує, що на моделі з підтримкою 5G в цьому році буде припадати більше 40% продажів всіх смартфонів у світі, а в 2025 році цей показник виросте до 69%.

Збільшення поставок 5G-моделей, включаючи iPhone 12 від компанії Apple, призведе до зростання середньої ціни продажу смартфонів в світі до $ 363 в поточному році (раніше очікувалося $ 349).