Опубліковано

Названі продукти, які найбільше фальсифікують в ЄС

Теги:
FMCG
Фото:
lenta.ua

Україна в питанні фальсифікації продуктів не є унікальною країною — продукти фальсифікують всюди, в тому числі в Європейському Союзі.

Про це розповіла керівник Асамблеї аграрних палат України Ольга Трофімцева на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що фальсифікацією називають будь-яку усвідомлену діяльність, спрямовану на отримання додаткової економічної переваги/вигоди в порушення законодавчих норм і за рахунок споживачів.

Топ-5 видів фальсифікації в ЄС (у відсотках від загальної кількості випадків):

1. Неправильне маркування — 47%.

2. Заміна інгредієнтів/розбавлення/додавання того, чого не повинно бути в складі, або ж витяг складових — 20%.

3. Застосування неприпустимих видів обробки/переробки продукту — 16%.

4. Відсутня/підроблена документація на продукт — 15%.

5. Порушення інтелектуальних прав власності — 5%.

Топ продуктів, які тим чи іншим способом фальсифікують в ЄС:

- масла і жири;

- риба і рибні продукти;

- мʼясо і мʼясопродукти (крім птиці);

- фрукти і овочі;

- мʼясо птиці та продукти з нього.

Топ країн походження ЄС, з яких фальсифіковані продукти поставлялися:

1. Іспанія.

2. Італія.

3. Нідерланди.

4. Греція.

5. Польща.