Опубліковано

Точка зору: В Україні органічне виробництво розвивається повільніше, ніж в інших країнах

Теги:
овочі
органічна продукція
Фото:
https://www.firestock.ru

У 2020 році майже у всіх країнах, які є лідерами по споживанню органічної продукції, відбулося зростання цього ринку. Україна також підтримує тенденцію і рухається в загальному світовому тренді росту попиту на органічну продукцію і споживання корисної їжі.

Про це повідомив представник «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва» Дмитро Ніколаєв під час онлайн-конференції "Органічний овочевий бізнес: перспективи 2021".

"У 2020 році в США продажі органічної продукції зросли на 15%, Німеччина демонструє суттєвий темп зростання, і за результатами дослідження, проведеного німецьким міністерством агрополітики, 55% споживачів звертають увагу на сертифікацію продукції як органічної. В минулому році Великобританія показала найбільше зростання продажів органічної продукції всередині країни, Іспанія ставить в основу своїх стратегій до 2030 року зробити 25% сільського господарства органічним ", — зазначив Дмитро Ніколаєв.

За його словами, Україна в питаннях розвитку органічного виробництва теж рухається вперед, хоча більш повільними темпами, ніж інші країни.