Смачне і безпечне. Виробникам морозива пояснили вимоги до якості
- Фото:
- БізнесЦензор
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства затвердило Установки до операторів ринку продуктів, які займаються виробництвом морозива.
Вони покликані розʼяснити виробникам, як виконувати вимоги щодо безпечності та якості продуктів, повідомляє прес-служба Мінекономіки.
Виробники морозива отримали інструкції з прикладами і зразками документів, які стосуються вимог щодо стану приміщень, чистоти, гігієни і використання продуктів. Це має гарантувати і смак, і безпеку морозива, відзначають в Міністерстві.
Вимоги щодо якості та безпеки стосуються:
- планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях;
- безпеки води, льоду, пара, допоміжних матеріалів;
- предметів і матеріалів, що контактують з продуктами;
- чистоти поверхонь;
- здоровʼя і гігієни персоналу;
- захисту харчових продуктів від забруднення;
- поводження з харчовими відходами;
- зберігання і транспортування продуктів;
- контролю за технологічними процесами;
- маркування харчових продуктів.
Вказано також температурний режим для молочних продуктів. Виробникам рекомендують провести аудит постачальників і оцінити якість їхніх товарів.