Опубліковано

Перехід до нових вимог маркування продуктів продовжили на 2 роки

Теги:
виробництво продуктів
Фото:
epravda.com.ua

Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, який збільшує на 2 роки перехідний період введення в оборот фасованої продукції, зареєстрований в Мінʼюсті (№382/36004 від 24 березня 2021 г.) і найближчим часом буде опублікований.

Про це йдеться в повідомленні Європейської Бізнес Асоціації.

Як зазначається, 5 березня 2021 р виробники харчових продуктів повинні перейти на новий формат нанесення інформації на упаковку фасованих товарів. Йдеться про вимоги наказу Мінекономіки «Про встановлення метрологічних вимог до фасованих товарів» (№ 969, від 5 липня 2017 г.).

"Однак з огляду на те, що в 2020 році істотно зменшилося споживання окремих категорій харчових продуктів і, відповідно, впали їх продажі, у компаній утворилися значні запаси пакувальних матеріалів. Так, компаніям довелося б списувати фасовані продукти харчування і пакувальні матеріали у великій кількості тільки через невідповідність деяких незначних складових маркування новим правилам", — пояснюють в асоціації.

Експерти вважають, що втрати для бізнесу могли бути істотними, а, крім того, і невиправданими, оскільки мова йде тільки про етикетку і аж ніяк не зачіпає безпеку і якість самого продукту.

"Це створило б зайві проблеми для бізнесу, якому і так складно працювати в умовах погіршення економічної ситуації в країні і посилення викликів, обумовлених пандемією COVID-19", — підсумували в ЄБА.