Подорожчання яєць і соняшникової олії: в АМКУ вирішили дослідити причини
- Фото:
- delo.ua
Антимонопольний комітет України досліджує природу підвищення роздрібних цін на окремі продукти харчування.
Про це повідомила голова комітету Ольга Піщанська, передає УНН з посиланням на прес-службу АМКУ.
"Зараз досліджуємо природу підвищення роздрібних цін на яйця, цукор і соняшникову олію. По цукру вже почали розслідування. Щодо інших продуктів зʼясовуємо, на якій ланці відбулося первинне подорожчання. Це може бути рівень виробника, постачальника або торгової мережі. Визначаємо, чи були у субʼєктів господарювання обʼєктивні підстави так діяти", — повідомила глава АМКУ.
За її словами, поки рано говорити, чи є підстави для початку розслідування щодо яєць і олії. Перед прийняттям рішення про застосування засобів впливу комітет буде враховувати особливості кожного товарного ринку, зʼясує цінові амплітуди на міжнародних біржах тощо.