Україна нарощує експорт заморожених ягід
- Фото:
- ukr.media
Українські виробники плодово-ягідної продукції зуміли наростити експорт попри пандемію COVID-19. Вони завойовують нові позиції як на ринку сировини, так і на ринку продуктів з доданою вартістю.
У першому кварталі 2021 року доходи від експорту плодово-ягідної продукції склали 64 мільйони доларів.
Найбільше валютних надходжень традиційно формуються завдяки волоським горіхам (35 мільйонів доларів), замороженим фруктам (24 мільйонів доларів), яблукам і грушам (близько 4 мільйонів доларів.).
Експорт плодів і ягід у замороженому вигляді зріс до 11 тисяч тонн (+7%), але інші показники у порівнянні з 2020 роком дещо впали.д.