Опубліковано

Що дають пивоварні власні поля?

Теги:
ринок пива
Уманьпиво
Фото:
All Retail

Що дає сучасній пивоварні самостійне вирощування сировини? Пивоварня Уманьпиво дала відповідь на ці питання.

Пивоварня «Уманьпиво» – український виробник пива, сидру, квасу та лимонаду. Це одна з найстаріших і найбільших пивоварень України, заснована у 1878 році. Підприємство випускає натуральне чисте пиво згідно Баварського закону про чистоту пива 1516 року: тільки вода, солод і хміль та не використовує у виробництві жодних замінників солоду.

Найбільша гордість пивоварні «Уманьпиво» — власні поля, на яких досвідчені агрономи вирощують ячмінь, пшеницю та інші культури, необхідні для приготування натурального пива.

Поля пивоварні розташовані на її Батьківщині, в Уманському районі Черкаської області. Таке розташування зумовлено не лише зручністю логістичних операцій, але й сприятливим кліматом та родючими ґрунтами цієї області.

Які ж переваги дає вирощування ячменю на власних полях?

1. Контроль якості ґрунту, на якому вирощують зернові культури.

Пивоварний ячмінь — доволі вимоглива культура, яка потребує постійного контролю родючості ґрунту та його насиченості відповідними поживними речовинами, що необхідні для вирощування якісної пивоварної сировини. Власні поля дають змогу агрономам постійно проводити досліди, відстежувати вміст мінеральних речовин та вносити корективи для отримання найкращого результату.

2. Вибір посівного матеріалу.

Пивоварня «Уманьпиво» постійно контролює посівний матеріал ячменю. Вкрай важливо, щоб зерно було великим, стійким до посухи та грибкових хвороб, мало високий потенціал врожайності. Вибір посівного матеріалу безпосередньо впливає на якість та кількість врожаю, який підприємство отримує у результаті.

3. Контроль якості вирощування ячменю.

Як і будь-яка культура, пивоварний ячмінь має свої особливості вирощування, які роблять його найбільш придатним для використання у виготовленні пінного напою. Наприклад, ячмінь, посіяний весною (ярий) вважається найбільш придатним для пивоваріння, а от озимі сорти використовуються значно рідше.

4. Контроль дозрівання.

Це дуже важливий етап, адже у недостатньо дозрілій зернині ячменю міститься замало крохмалю, який відіграє важливу роль безпосередньо у процесі варіння пива. В той час як зернина перезрілого ячменю має тенденцію осипатися, що в результаті дає меншу кількість врожаю.

На головне питання — «А не краще було б просто купити солод?», пивоварня «Уманьпиво» чітко відповідає «Ні. Можливо простіше, але точно не краще». Саме власні поля та власна солодовня дають змогу контролювати весь процес від зернини на полі до напою у келиху.