Опубліковано

Засновник Amazon анонсував свій політ в космос в 2021 році

Засновник Amazon Джефф Безос і його молодший брат Марк відправляться в космос на першому пасажирському рейсі корабля New Shepard, побудованого космічною компанією Blue Origin.

Про запуск мільярдер повідомив в своєму Instagram.

"З пʼяти років я мріяв вирушити в космос. 20 липня я відправлюся в цю подорож зі своїм братом. Найбільша пригода з моїм кращим другом", — написав Безос.

Разом з братами в космос відправиться переможець онлайн-аукціону, який виграв квиток на корабель. Станом на ранок понеділка вартість квитків досягла 2,8 мільйона доларів, пише CNN. Передбачувана дата завершення торгів — 12 червня.

Якщо все піде за планом, Безос стане першим власником космічної компанії, що побував у космосі, повідомив телеканал. Британський мільярдер Річард Бренсон, чия компанія Virgin Galactic є прямим конкурентом Blue Origin, також планує космічний політ в 2021 році, але точна дата поки невідома.

New Shepard може доставити в космос до шести осіб. Корабель призначений для суборбітальних польотів на висоту трохи більше 100 кілометрів. Пасажири проведуть кілька хвилин в невагомості, а потім повернуться на Землю. Корабель вже провів більше десятка успішних тестових польотів без пасажирів, в тому числі один в квітні.

Virgin Galactic провела успішний випробувальний політ SpaceShipTwo Unity в травні. Розгінний літак VMS Eve підняв його на висоту понад 13,7 км, після чого корабель полетів самостійно. Virgin Galactic залишається провести три випробувальних польоти до першого комерційного запуску.