Мінекономіки ввело європейську практику маркування мʼяса, оливкової олії і меду
- Фото:
- AgroPortal
Міністерство економіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів мʼяса, а також оливкової олії і меду.
Відповідний наказ від 1 квітня 2021 року № 679 набув чинності 18 травня і буде введений в дію через три роки.
Наказ встановлює правила вказівки «країни походження» або «місця походження» у маркуванні:
- мʼяса великої рогатої худоби;
- свинини;
- баранини і козлятини;
- їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
- мʼяса і їстівних субпродуктів свійської птиці;
- меду;
- необробленої оливкової олії (virgin olive oil) та оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).
Проект наказу розроблено на основі вимог 5 актів, що наближує Україну до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським союзом.