Опубліковано

«Астарта» продовжує виробництво цукру з імпортного тростинного цукру-сирцю

Теги:
цукор
Фото:
https://jisty.com.ua

Друга партія продукції, в рамках законтрактованих раніше 60 тис. т, вже надходить на «Яреськівський цукровий завод», говориться в повідомленні компанії.

На сьогодні підприємство вийшло на продуктивність 820 т/добу, а продукція, що випускається, відповідає високій категорії якості.

"... Компанія розпочала переробку цукру-сирцю для створення резервного обсягу цукру, забезпечення продовольчої безпеки і стабілізації ціни на продукцію в Україні на тлі їх прогнозованого зростання на світовому ринку в середньостроковій перспективі", — відзначав засновник і генеральний директор агропромхолдингу "Астарта-Київ "Віктор Іванчик.

На думку фахівців, в цілому наявних в Україні обсягів власного цукру вистачить, щоб повністю задовольнити ним внутрішній ринок і попит споживачів до початку наступного сезону переробки цукрових буряків. Поточні дані щодо врожаю в сезоні 2021 р оптимістичні. Для створення резерву продукції, досить буде імпортувати і переробити не більше 100-120 тис. т цукру-сирцю.