Опубліковано

В Україні зростає споживання свинини

Теги:
свинарство
Фото:
http://www.bagnet.org

Аналіз споживання мʼяса в Україні свідчить, що тільки свинина демонструє позитивну динаміку.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації свинарів України.

Як зазначається, протягом першого півріччя 2021 року українці в середньому збільшили частку свинини в раціоні на 300 г. Такими даними поділився експерт аграрних ринків Продовольчої сільськогосподарської організації ООН Олександр Сікачина.

Згідно з прогнозами, споживання свинини в 2021 р досягне 15,5 кг у порівнянні з 14,8 кг в минулому. Це найвищий результат з докризового 2013 року, коли показник на душу населення становив 17,9 кг.

"Збільшення споживання свинини обумовлюють кілька факторів, серед яких зростання внутрішнього виробництва. Свинина займає ніші, які звільняють інші види мʼяса, перш за все курятина. Так, в 2021 році споживання цього виду мʼяса скоротиться майже на 2 кг", — коментує Сікачина.