Опубліковано

В Івано-Франківській області працюють 14 виробників органічної продукції

Теги:
органічна продукція
Фото:
https://www.firestock.ru

В Івано-Франківській області як органічні землі сертифіковані 500 га і зареєстровано 14 виробників органічної продукції. Переважна більшість з них працюють в області рослинництва, два виробника задіяні в бджільництві і один займається виробництвом органічних добрив.

Про це повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА Степан Вінтоновіч під час регіонального форуму "Органічна Україна 2021. Івано-Франківськ".

"Івано-Франківщина має потенціал для розвитку органічного виробництва, і в останні роки спостерігається тенденція до зростання підприємств, що займаються виробництвом органічної продукції. Більшість виробників зосереджені в гірських районах, де дійсно екологічно чисті землі і повітря, що сприяє розвитку цього напрямку виробництва «, — розповідає Степан Вінтоновіч.

Він зазначив, що в області зареєстровано бренд «Смак Українських Карпат», куди увійшли фермерські господарства, які виробляють крафтову продукцію, характерну для Івано-Франківщини, а також зареєстровано географічне зазначення "Гуцульська коровʼяча бриндза".

"На превеликий жаль, в області немає розвитку виробництва мʼясної продукції, яка мала б статус органічної", — підкреслює Степан Вінтоновіч.