Опубліковано

В Україні менше ніж за півроку виробили понад 60 тис. літрів морозива

Теги:
морозиво
Фото:
УНН

За 5 місяців 2021 року виробництво морозива в Україні склало 61 600 літрів, що більше на 3% ніж за аналогічний період 2020 року.

Про це говорили під час зустрічі глава Держспоживслужби Владислава Магалецька і Президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський, передає УНН.

За даними Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні є Житомирська (54,1% від загального обсягу виробництва за 5 місяців), Харківська (18,5%), Дніпропетровська (11,2%), Львівська (5,6%) і Кіровоградська (4,5%) області.

В Україні виробляється понад 900 видів морозива. Структура асортименту така: з комбінованим складом — 55,4%, пломбір — 22,4%, вершкове — 11,3%, молочне — 1,8%, плодово-ягідне — 9,1%.

Найбільш популярним морозивом в Україні залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці (його купують більше 80% населення). Другим за частотою покупок виступає морозиво з фруктовими добавками (близько 40%).