Опубліковано

Вчені: Зростання світового попиту на продукти харчування переоцінене

Теги:
виробництво продуктів
Фото:
glavred.info

Зростання світового попиту на продукти харчування до 2050 року, ймовірно, буде набагато менше, ніж зараз про це говорять.

Такий висновок на базі недавнього метааналізу зробили вчені Університету Вагенінген (WUR), пише fleischwirtschaft.

Вони в цілому оцінили 57 досліджень інших експертів, опублікованих з 2000 по 2018 рік.

У WUR роблять висновок, що темпи зростання глобального попиту на калорійні продукти харчування в період з 2010 по 2050 рік, ймовірно, будуть «всього лише» в діапазоні від 35% до 56%.

Навпаки, Продовольча і сільськогосподарська організація Обʼєднаних Націй (ФАО) в Римі ще в 2009 році підрахувала, що світове виробництво продуктів харчування має зрости на 70% за той же період, щоб задовольнити зростаючий попит.

Ця цифра все ще дуже часто цитується і використовується компаніями і вченими для орієнтації, кажуть дослідники. Це не змінилося навіть після того, як ФАО знизила свій прогноз зростання на 10 процентних пунктів до 60% в 2012 році.