Україна майже вдвічі збільшила виробництво рибної продукції та консервів
- Фото:
- moyezdorovya.com.ua
В Україні в січні-червні 2021 р виготовлено 7,58 тис. т готових продуктів та консервів з риби (крім цілих або шматочками і страв готових з риби). Це на 45% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомляє Міністерство аграрної політики і продовольства з посиланням на дані Держстатистики.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалось також за такими товарними позиціями:
- риба вʼялена, сушена, солона або несолона; риба солона, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, рибʼячих голів, хвостів і черевець) — 5,15 тис. т (+ 4%);
- риба сушена і вʼялена — 2,31 тис. т (+ 8%);
- ікра інших риб — 1,9 тис. т (+ 41%);
- риба копчена (включаючи філе, крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедця і форелі, а також крім рибʼячих голів, хвостів і черевець) — 1,99 тис. т (+ 12%);
- продукти готові та консерви з оселедця, цілі або шматками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових з риби) — 1,6 тис. т (+ 1%);
- риба солона (крім оселедця) — 1,04 тис. т (+ 5%).