ТОП-5 виробників картоплі в ЄС
- Фото:
- golos.com.ua
Країни Євросоюзу зібрали в минулому році 55,3 млн т картоплі. Лідером виробництва стала Німеччина.
Про це повідомляє Euroweeklynews.com.
Так, на частку Німеччини припало 21,2% обсягу в ЄС, потім слідували Польща (16,4%), Франція (15,7%), Нідерланди (12,7%) і Бельгія (7,2%).
На цю пʼятірку припало майже 75% від загального виробництва картоплі в ЄС.
Крім експорту і торгівлі сирою картоплею для продуктів харчування і посівного матеріалу, в Європі урожай переробляється на чотири основні типи продуктів: заморожену картоплю (в основному фрі), готову або консервовану картоплю (чіпси), сушену картоплю і картопляний крохмаль.
Загальна вартість переробленої картоплі в ЄС досягла € 9,1 млрд або 1,6% вартості виробництва всієї європейської харчової промисловості. Заморожена картопля фрі і чіпси були основними продуктами з точки зору вартості.