Опубліковано

Мінекономіки дало прогноз по виробництву цукру в новому сезоні

Теги:
цукор
Фото:
agropolit.com

Виробництво цукру в Україні в 2021/22 МР очікується на рівні 1,4 млн т, що на 30% більше, ніж в сезоні 2020/21.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки України.

"Беручи до уваги суттєві перехідні залишки (422 тис. т) на початок минулого МР, загальна пропозиція цукру складе 1,74 млн т, що буде цілком достатньо для задоволення внутрішнього попиту, обсяг якого оцінюється в межах 1,25 млн т", — йдеться в повідомленні.

У міністерстві вважають, що цукрова галузь України на сьогодні дозволяє виробляти до 2 млн т бурякового цукру в рік, що повністю забезпечує внутрішні потреби країни (1,1 — 1,2 млн т).

Зокрема, в поточному році планується робота 33 цукрових заводів.