Опубліковано

Прогноз ФАО: Світове споживання зерна зросте до 2,8 млрд т

Теги:
зернові
Фото:
https://www.pinterest.se

Світовий обсяг виробництва зернових у 2021 році складе 2 788 млн т, що на 0,7% вище показника минулого року, однак нижче в порівнянні з прогнозом за липень.

Про це йдеться в повідомленні Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Світовий обсяг виробництва пшениці, як очікується, скоротиться цього року на 0,7% до 769,5 млн т головним чином через негативних наслідків затяжних засух в Північній Америці, а також несприятливих погодних умов в Казахстані і Російської Федерації.

Крім того, прогнозується, що обсяг виробництва фуражного зерна в світі в 2021 році збільшиться на 1,3% до 1 499 млн т, навіть незважаючи на очікуване зниження виробництва в Бразилії. Прогнозований обсяг світового виробництва рису на 0,9% перевищить рівень минулого року і досягне максимального показника 519 млн т, який відображає дані по Вʼєтнаму, де, за наявною інформацією, зібрано рекордний урожай.

Згідно з оновленим прогнозом ФАО, загальносвітовий обсяг споживання зернових в сезоні 2021-2022 років виросте на 1,4% в порівнянні з попереднім сезоном, досягнувши 2 809 млн т, в результаті значного збільшення споживання на корми, а також зростання продовольчого споживання.