Споживання риби в Україні впало вперше за пʼять років, — Держстат
- Фото:
- moyezdorovya.com.ua
У 2020 році фонд споживання риби та рибних продуктів склав 517,4 тис. тонн, скоротившись вперше за останні пʼять років.
Про це повідомляє прес-служба Державного агентства меліорації і рибного господарства України з посиланням на дані Держстату.
Так, за даними Держстату, споживання риби та рибних продуктів в 2019 році становило 523,9 тис. тонн, в 2018 році — 497,1 тис. тонн, у 2017 році — 460 тис. тонн, в 2016 році — 410,2 тис. тонн, в 2015 році — 367,2 тис. тонн. При цьому в 2010 році споживання риби сягала 667 тис. тонн, а в 2005 році — 676,5 тис. тонн.
У розрахунку на одну людину рівень споживання риби та рибних продуктів в 2020 році також знизився і склав 12,4 кг на людину. Роком раніше цей показник становив 12,5 кг, в 2018 році — 11,8 кг, у 2017 році — 10,8 кг, в 2016 році — 9,6 кг, в 2015 — 8,6 кг. У 2010 році цей показник досягав 14,5 кг.
Серед регіонів найбільше риби і рибних продуктів в минулому році споживали жителі в Київській (16,1 кг на одну людину), Одеській (15,1 кг), Вінницькій (14,7 кг), Херсонській (14,5 кг), Житомирській (14,4 кг) і Черкаській (14,2 кг) областей.
Менше цього виду продукції споживали в Закарпатській, Луганській, Тернопільській, Івано-Франківській, Харківській та Львівській областях.