Українці скорочують споживання продуктів: є винятки
- Фото:
- agropolit.com
Населення України скоротило споживання основних видів продуктів харчування в 2020 р.
Про це свідчать дані звіту Державної служби статистики.
Так, середньорічне споживання хліба і хлібопродуктів на душу населення в минулому році в порівнянні з 2019 р скоротилося на 1% і склало 96,6 кг.
Картоплі українці стали їсти менше на 1,25% (134 кг/рік), яєць — на 1,42% (278 кг/рік), риби — на 0,8% (12,4 кг/рік), овочів — на 0,4% (164 кг/рік).
Найбільше падіння споживання спостерігається в секторі фруктів і ягід — на 3,75% (до 56,5 кг/рік) і цукру — 3,47% (до 27,8 кг/рік).
Разом з тим, більше в Україні стали споживати мʼяса — на 0,37% (до 53,8 кг/рік), молока і молочних продуктів — на 0,7% (до 201,9 кг/рік), масла — на 2 5% (12,3 кг/рік).