Опубліковано

В Україні зросло виробництво свинини

Теги:
свинарство
Фото:
http://www.bagnet.org

Мʼясопереробні підприємства України в січні-серпні випустили на 3,8% більше мʼяса свиней, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому приріст виробництва свинини за сім місяців був помітним — перевищував 8%, йдеться в повідомленні Асоціації свинарів України.

За даними Держстату за вісім місяців поточно року мʼясопереробна галузь випустила 211,6 тис. т охолодженої, мороженої свинини і сушених, копчених або солоних виробів з неї. Це на 7,8 тис. т або 3,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Місяцем раніше фіксували більший приріст випуску свинини — понад 8%, тоді як в першому кварталі і за підсумками чотирьох місяців 2021 р різниця досягала 12-14%. У липні і серпні обсяги переробки свинини лише незначно — на 0,5-1% — перевищували випущене за ті ж місяці 2020 г. Тому такого відхилення було недостатньо, щоб забезпечити значний «відрив» від торішніх результатів. Таким чином, зараз спостерігаємо уповільнення темпів приросту переробки свинини ", — відзначають в асоціації.