В Україні зросло виробництво рибної продукції
- Фото:
- ukr.media
В Україні вироблено 8,98 тис. т готових продуктів та консервів з риби в січні-серпні 2021 г. Це на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це йдеться в повідомленні Державного агентства меліорації і рибних ресурсів.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалось за такими товарними позиціями:
- риба вʼялена, сушена, солона або несолона; риба солона, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, рибʼячих голів, хвостів і черевець) — 6877 т (+ 3%);
- риба сушена і вʼялена — 3261 т (+ 7%);
- риба копчена (включаючи філе, крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедця і форелі, а також крім рибʼячих голів, хвостів і черевець) — 2698 т (+ 11%);
- ікра інших риб — 2457 т (21%);
- оселедець солоний — 2272 т (+ 1%);
- продукти готові та консерви з оселедця, цілі або шматками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових з риби) — 2041 т (+ 0,4%).
Крім того, з початку року в Україні вироблено:
- продукти готові та консерви з сардин, сардинели, кільки і шпрот, цілі або шматками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових з риби) — 7531 т;
- риба солона (крім оселедця) — 1344 т;
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі або шматками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових з риби) — 1061 т;
- продукти готові та консерви з скумбрії, цілі або шматками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових з риби) — 392 т.