В Україні за роки незалежності виробництво мʼяса птиці зросло у 2 рази
- Фото:
- agroportal.ua
В Україні виробництво мʼяса птиці з 1990 по 2020 роки зросло на 98%.
Про це повідомляє УНН з посиланням на інфографічний довідник "Агробізнес України".
Так, 1990 року було вироблено 708 тис. т мʼяса птиці, тоді як 2020 року — 1 405 тис. т (+98%).
Виробництво інших видів мʼяса в Україні впало. Зокрема, виробництво свинини зменшилося на 56% – до 697 тис. т, виробництво яловичини та телятини – впало на 84%, до 345 тис. т.
Виробництво інших видів мʼяса скоротилося на 75%.
Мʼясо птиці, зокрема курятина, залишається найпопулярнішим мʼясом в Україні.