Опубліковано

Які продукти харчування виробляють в Україні у найбільшій кількості

Теги:
сільське господарство
Фото:
agro-ukraine.com

2020 року Україна виробила та поставила на експорт чимало продуктів харчування.

Про це повідомляє УНН з посиланням на інфографічний довідник "Агробізнес України".

Так, найбільшим було виробництво олії — 5 913 тис. т.

На другому місці – виробництво борошна – 1 624 тис. т.

Замикають трійку лідерів виробники мʼяса птиці з показником 1405 тис. тонн.

Також Україна виробила чимало шоколаду та кондитерських виробів (438 тис. т), свинини (697 тис. т), сирів (197 тис. т).

Примітно, що експорт олії торік становив 5 245 тис. т, експорт борошна — 223 тис. т, експорт мʼяса птиці — 431 тис. т.