Опубліковано

Зростання цін: в Україні подорожчали мʼясо, риба та олія

Теги:
ціни на продукти харчування
Фото:
agropolit.com

З жовтня 2020 року до жовтня 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження.

Про це повідомляє УНН із посиланням на державну службу статистики.

У жовтні 2021 року сало в середньому в Україні продавалося по 90,24 грн за кг (на 19,8% дорожче, ніж у жовтні 2020 року); яловичина — по 175,51 грн за кг (на 22,5% дорожче); свинина — по 124,58 грн за кг (на 4,6% дорожче); куряче філе — по 117,47 грн за кг (на 30,5% дорожче); курятина в тушках – по 72,42 грн за кг (на 33,2% дорожче); ковбаса варена першого сорту — по 115,56 грн за кг (на 12,7% дорожче); яйця — по 30,30 грн за десяток (на 36,5% дорожче); морожена риба — по 86,25 грн за кг (на 7,4% дорожче).

Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 9,7% (до 27,63 грн за кг); сири мʼякі жирні – на 11,1% (до 120,22 грн за кг); сметана жирністю до 15% — на 16,5% (до 72,96 грн за кг); вершкове масло — на 12,6% (до 49,13 грн за 200 г).