Опубліковано

Українці почали купувати більше свинини

Теги:
свинарство
Фото:
http://www.bagnet.org

Свинина – єдиний вид мʼяса, споживання якого зросло у 2021 р.

За попередніми оцінками, споживання свинини та мʼясопродуктів із неї у поточному році на 3,7% більше, ніж роком раніше.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

Як зазначається, Мінагрополітики оцінює середньодушове споживання свинини та мʼясних виробів з неї 19,5 кг на особу (у перерахунку на мʼясо). Це на 0,7 кг, або на 3,7% перевищує минулорічний показник. Такий приріст «перекрив» відповідне скорочення споживання яловичини та мʼяса птиці, тому мʼясний раціон середньостатистичного українця, за попередніми оцінками, залишається на рівні 2020 р. — 53,8 кг у перерахунку на мʼясо.

В асоціації згодні з оцінками збільшення споживання свинини.

«Попит на мʼясо не лише в Україні, а й в інших країнах світу значною мірою залежить від рівня платоспроможності населення. Остання ослаблена економічними наслідками пандемії і на тлі посилення інфляції», — зазначають експерти.

Водночас, за даними Держстату, середня споживча ціна на свинину за січень–жовтень змінилася трохи порівняно з іншими видами мʼяса: +1% проти +15% подорожчання яловичини та 20-25% підвищення ціни на курятину.