Курятина потрапила до топ-5 продуктів експорту України
- Фото:
- unn.com.ua
Україна четвертий рік поспіль відновлює історичний рекорд аграрного експорту.
Про це повідомляє Інститут аграрної економіки, повідомляє УНН.
Так, головними продуктами експорту України минулого року були пшениця, мʼясо птиці, заморожені та інші фрукти, макаронні вироби.
"За підсумками календарного 2021 року зафіксовано найбільші в історії України обсяги експорту пшениці — 20 071 тис. т, мʼяса птиці — 459 тис. т, заморожених ягід та інших фруктів — 76 тис. т, макаронних виробів — 38 тис. т", — розповів заступник директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" академік НААН Микола Пугачов.
Також, за даними фахівців, протягом року частка агропродовольчої продукції у загальному експорті України скоротилася з 45% до 41%, зберігши при цьому лідерство в його товарній структурі.
"Ключовими продуктами вітчизняного аграрного експорту традиційно стали зернові та олійні культури, різні олії, залишки харчової та переробної промисловості, а також мʼясо та субпродукти, на які припадає близько 87% його вартісних обсягів", — підсумував Пугачов.