Опубліковано

В Україні скорочується виробництво макаронів

Теги:
макаронні вироби
Фото:
AgroPortal

Другий сезон поспіль в Україні простежується знижувальний тренд у виробництві макаронних виробів.

Про це повідомляє ІА "АПК-Інформ«.

У липні-листопаді 2021/22 МР було вироблено 27,1 тис. т цих виробів, що на 8% менше, ніж у 2020 р., коли зниження до попереднього року досягло 19% і склало 29,5 тис. т.

При цьому, скорочення виробництва даної продукції сприяє нарощуванню її імпорту до країни. Якщо за 6 місяців 2019/20 МР поставки макаронних виробів (код ТНЗЕД 190211, 190219) до України становили 24,4 тис. т, то за першу половину поточного сезону збільшилися на 15% — до 28 тис. т.

«У цілому ж середньорічний приріст імпорту макаронних виробів до України за останні 3 сезони оцінюється на рівні 9%», — уточняють експерти.

У той самий час другий сезон поспіль у сегменті простежується збільшення експорту, хоч і не в таких значущих обсягах. За 6 місяців 2019/20 МР Україна відвантажила на зовнішні ринки 1,3 тис. т макаронних виробів, у першій половині сезону 2020/21 даний показник зріс на 31% — до 1,7 тис. т, а в період із липня до грудня 2021/22 МР збільшився ще на 80% — до приблизно 3 тис. т.