Опубліковано

Світовий профіцит цукру зросте до 0,9 млн т

Теги:
цукор
Фото:
agropolit.com

Виробництво цукру в 2022/23 МР (жовтень-вересень) перевищить попит на 0,9 млн т.

У поточному сезоні профіцит складає 0,6 млн т.

Про це йдеться у звіті CovrigAnalytics, пише Reuters.

"Світовий попит міг би бути вищим, якби пандемія Covid не була продовжена вже на два повні сезони", — говориться у звіті та зазначається, що споживання у 2022/23 сезоні буде на 5,15 млн т більше, ніж спостерігалося до пандемії у 2018/19.

Так, аналітики прогнозує виробництво цукру в Таїланді на рівні 10,65 млн т у майбутньому сезоні, а також збільшення у Бразилії майже до 34 млн т. Виробництво в Індії знизиться до 30,9 млн т, у інших великих виробників — без істотних змін.

Позитивним моментом для цін є потенційно менший урожай у Європі, оскільки деякі виробники скорочують посівні площі через гарантоване зниження цін на буряки. Крім того макроекономічні сигнали, ймовірно, залишаться сприятливими через високі ціни на енергоносії та інфляцію.