Вертикальні ферми в магазинах IKEA: мережа вирощуватиме свіжу зелень для своїх ресторанів
Німецька філія мережі IKEA тестує вертикальні ферми, розроблені Infarm, у трьох своїх магазинах. Свіжа зелень, вирощена в магазинах, буде використовуватися для приготування страв у ресторанах IKEA. Партнерство має на меті надихнути співробітників і клієнтів вести більш здоровий спосіб життя.
Вертикальні ферми Infarm з’явилися в магазинах IKEA в Карсті, Дуйсбурзі та Мюнхені-Ехінгу. Покупці магазинів тепер можуть спостерігати як кріп, петрушка та базилік ростуть на модульних вертикальних фермах у магазинах.
Технологія дозволяє реалізувати вертикальні ферми різного розміру. Глобальна сільськогосподарська компанія, що швидко розвивається, покладається на вертикальне вирощування продовольчих культур у контрольованому середовищі, що використовує на 95% менше води та землі, ніж звичайне сільське господарство і не потребує хімічних пестицидів.
«У рамках нашої стратегії People & Planet Positive ми намагаємося надихати людей та заохочувати їх вести більш здоровий спосіб життя. Тому ми все більше зосереджуємось на продуктах харчування та стравах рослинного походження, які мають менший вплив на навколишнє середовище та доступні за ціною, яку кожен може собі дозволити», — каже Таня Шрамм, менеджер із харчування країни IKEA Німеччина.