Опубліковано

Ритейл-парки Comfy у Польщі. Яке місце посідає компанія на іноземному ринку девелопменту?

Мережа Comfy досить давно є одним із лідерів українського ринку ритейлу побутової техніки та електроніки. Цікаво, що у Польщі цей бренд також з’явився, але тут він розвиває не магазини із згаданим асортиментом, а торгові парки.

Перший об’єкт Comfy Park відкрився у жовтні 2023 року в Мальборку у Поморському воєводстві Польщі. Якірними орендарями ритейл-парку є Lidl, Sinsay, Pepco і Rossmann.

Крістіан Моджеєвський, директор з інвестицій компанії Newgate Investment, яка володіє та управляє цим об'єктом нерухомості, заявив, що всі нові ритейл-парки тепер працюватимуть саме під брендом Comfy Park.

Компанія Newgate Investment ще не вирішила чи буде проводити ребрендинг старих 28 ритейл-парків, якими вона управляє. Проте Крістіан Моджеєвський зазначив, що ймовірно ребрендинг у майбутньому таки буде проведено. Він також підкреслив, що компанія хоче використовувати бренд Comfy як маркетинговий інструмент і, перш за все, хоче зробити його синонімом якісного ритейл-парку.

Відомо, що Newgate Investment веде переговори щодо кількох торговельних парків, які, скоріше за все, незабаром завершаться підписанням угоди. Також ведуться переговори з багатьма забудовниками про більший пакет об’єктів, побудованих спеціально для Newgate Investment.

Що стосується розташування та площі цих об’єктів, то діапазон досить широкий. Розглядаються міста як з 20 тис., так і з 200 тис. чол. населення і об’єкти площею від кількох до 10 тис. кв.м. Newgate Inwestment планує, щоб одним з орендарів був food-ритейлер. Однак це не є обов’язковою умовою і ритейл-парки також можуть працювати в симбіозі з продуктовим оператором, який є поблизу.

Компанія Newgate Investment працює в Польщі 10 років і має портфоліо з 29 ритейл-парків. Comfy Park у Мальборку є першим, який вона побудувала самостійно, що свідчить про зміну операційної моделі компанії. Попередня бізнес-модель передбачала купівлю комерційних парків. Компанія не виключає інвестиції в інші країни Центральної та Східної Європи, але наразі працює лише в Польщі, оскільки вважає цей ринок найбільш стабільним і зрілим.